Lid Worden

De Modelvliegtuigclub Boxtel is opgericht op 23 augustus 1963 zodat we al meer dan 60 jaar bestaan. Het is een kleine gezellige en betrokken club mensen, op de toekomst gericht en vol plannen.
De mogelijkheden om te modelvliegen zijn vandaag de dag erg uitgebreid. Je kunt zelf een vliegtuig bouwen (van heel eenvoudig tot prachtige schaalmodellen), maar als je vliegen belangrijker vindt dan bouwen kun je ook een kant en klaar modelvliegtuigje kopen om te beginnen.

Als lid van onze club zul je door andere leden geholpen worden met alle facetten van het modelvliegen. Je zult advies krijgen bij het aanschaffen en/ of bouwen van je eerste toestel.

Natuurlijk zul je goed geïnstrueerd worden tijdens je vluchten, zodat je op een gegeven moment je eigen brevet kunt halen en zelfstandig kan vliegen.

Het Helivliegen zit in de lift en wordt door steeds meer leden beoefend.  We kunnen je dus ook daarmee helpen. Drones (multicopters) zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en je kunt bij ons leren hoe daar op een verantwoorde en veilige manier mee om te gaan.

Als je lid wilt worden van onze club, of als je gewoon geïnteresseerd bent of vragen hebt, kun je contact met ons opnemen. Je kunt ook het inschrijfformulier invullen en mailen of opsturen naar het secretariaat (zie ‘Contact’)

NB. Zoals op steeds meer lokaties mag op ons modelvliegveld niet met brandstofmotoren gevlogen worden. Dit als gevolg van onze milieuvergunning. Uitsluitend elektromotoren zijn toegestaan.
Echter, met de vermogens van de huidige elektromotoren en moderne accu’s is er geen enkele beperking meer ten opzichte van brandstofmotoren. En in vergelijking met de oude Ni-Cad accu is het gewicht van de moderne Li-po accu’s vele malen kleiner.

Elektro heeft grote voordelen. Het is schoon en makkelijk, maar bovenal veel breder inzetbaar, van hele lichte schuim-modelletjes tot grote en zware schaalmodellen (zelfs met ‘jet’-motoren,de zogenaamde ‘EDF’motoren).
Bovendien is een elektromotor veel makkelijker “schaal” in te bouwen. Je hoeft geen grote cilinderkoppen of uitlaten weg te werken.