Een “Rubbermotor”?

      Reacties uitgeschakeld voor Een “Rubbermotor”?

We zijn bij het modelvliegen van oudsher gewend aan het gebruik van een brandstofmotor. Alleen tegenwoordig is dat zelfs overwegend een elektromotor. Schoon en (veel) minder lawaai, maar ook eenvoudiger in het gebruik.

Een tak van de Modelvliegsport die minder bekend is maakt gebruik van een zogenaamde Rubbermotor, waarschijnlijk bij de meeste mensen wel bekend van de speelgoedvliegtuigjes. Maar er is een grote groep liefhebbers die hier serieus mee bezig is, en er zelfs wedstrijden mee organiseert. De bouw en het vliegen komt erg nauw. Zo licht mogelijk natuurlijk maar ook het zwaartepunt luistert nauw. Het aantal slagen dat de ‘motor’ opgewonden wordt is ook belangrijk. Niet te strak (het model moet die kracht wel aankunnen) maar ook niet te slap.

Je kunt het ook bij het modelvliegen zo duur maken als je wilt. Bij deze manier van modelvliegen komt het minder aan op de duurdere onderdelen, maar veel meer op kennis en precisie. Het is gewoon erg knap wat deze mensen uit een relatief eenvoudig vliegtuigmodelletje kunnen halen