Koningsdag, opening vliegseizoen 2022

      Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag, opening vliegseizoen 2022

Op Koningsdag, woensdag 27 april a.s. is weer de opening van het vliegseizoen.

Vanaf ons veld aan de Mijlstraat in Lennisheuvel zullen van 13.00 tot 16.00 uur diverse radiografisch bestuurde modelvliegtuigen het luchtruim kiezen.

Ter gelegenheid van de opening van het vliegseizoen worden belangstellenden van harte uitgenodigd deze bij te wonen. Op deze woensdagmiddag 27 april zullen leden van de club afwisselend laten zien hoe goed zij het vliegen met diverse radiografisch bestuurde modellen beheersen. De ontwikkelingen in de (model) luchtvaart worden ook gevolgt. Naast radiografisch bestuurde zweefvliegtuigen zal er ook gevlogen worden met radiografische elektrovliegtuigen en helicopters, maar ook het vliegen met drones is bijvoorbeeld mogelijk. Het modelvliegen is daarom een hobby waarin technisch heel veel te leren valt over de moderne luchtvaart.

Helivliegen in opkomst
Het aantal ‘helivliegers ’ is de laatste tijd flink toegenomen. Inmiddels beschikt de Boxtelse Modelvliegtuigclub over een 10-tal helikopterpiloten. Ook zij zullen deze middag aanwezig zijn en laten zien wat het helivliegen leuk en boeiend maakt.

Modelvliegveld aan de Mijlstraat
Sinds april 2006 beschikt de Boxtelse Modelvliegtuigclub over een eigen modelvliegveld en wordt er regelmatig gevlogen aan de Mijlstraat naast het sportterrein van L.S.V.

Indien de weersomstandigheden het niet toelaten dat er gevlogen kan worden dan zal dit kenbaar worden gemaakt op deze website.